Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wszyscy lubią tradycyjne flaczki, za to takie zasmakują każdemu. Moje dzieci nazywają to danie zupa kurczakową.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4732
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 872
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4732
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 872
Składniki
Na początek gotujemy rosół - do dużego garnka wrzucamy kurczaka ( wcześniej porcjujemy ), udka i pokrojoną włoszczyznę. Cebulę opiekamy na palniku gazowym i dorzucamy do rosołu. Czekamy, aż mięso będzie odchodziło od kości. Rosół odcedzamy, zachowujemy marchewkę, pietruszkę i oczywiście mięso.
Mięsko oddzielamy od kości, kroimy w kawałki, marchewkę i pietruszkę kroimy w kosteczkę. Wszystko wrzucamy do rosołu, doprawiamy do smaku ( powinno być pikantnie - w końcu to "flaczki" ). Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę i stale mieszając krótko smażymy.
Gotową zasmażkę dodajemy do naszej zupki, zagotowujemy i na koniec posypujemy posiekaną natką. Danie jest gotowe do podania - mi najbardziej smakuje z pajdą świeżutkiego chleba.