Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie koszyczki ze szpinakiem"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20243
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 155
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2144
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2728
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20243
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 155
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2144
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2728
Składniki
Z ciasta wykrój szklanką krążki. Z 2/3 kółek mniejszą szklanką wykrój pierścienie, posmaruj lekko roztrzepanym żółtkiem. Na krążkach ułóż po dwa pierścienie, posmarowaną stroną do dołu. Ponakłuwaj widelcem. W każdy koszyczek włóż zrobiony z folii aluminiowej cylinder. Piecz 25-30 minut w temp. 200°C.
Szpinak rozmroź. Czosnek obierz, posiekaj. Masło stop, włóż szpinak, podsmaż. Dodaj czosnek, podduś. Dodaj śmietanę, wymieszaj, przypraw.
Szpinakiem napełnij koszyczki. Na wierzchu ułóż pokrojony w kostkę ser feta. Zapiekaj ok. 5 minut w temp. 180°C.
Czas przygotowania 45 min, ilość 4 porcje, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie