Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Frittata ze słodkimi ziemniakami, szpinakiem i z pomidorkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Pokrój bataty w kostkę i piecz w piekarniku, aż zmiękną (ok. 15 minut).
Na patelni podsmaż na maśle szpinak.
Przełóż podpieczone kawałki batatów na patelnię ze szpinakiem, dodaj podzielony na małe różyczki brokuł i podzielone na połówki pomidorki cherry. Delikatnie zamieszaj.
Wbij do miski jajka, dodaj mleko i dobrze rozmieszaj, żeby jajka połączyły się z mlekiem. Przypraw do smaku gałką, solą i pieprzem.
Zalej warzywa jajkami wymieszanymi z mlekiem, posyp tartym serem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C ok. 50 minut (jajka muszą się ściąć i delikatnie zrumienić).
tę potrawę możesz przygotować na kolację dla całej rodziny i odkroić kawałek dla dziecka do szkoły. Zimna smakuje równie dobrze.Źródło: Olivia