Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frykadelki wołowe z dynią"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Szczypiorek posiekaj i wymieszaj z jogurtem. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw do lodówki. Dynię rozkrój, oczyść z pestek, odkrój skórę, a miąższ zetrzyj.
Natkę pokrój w paseczki. l Pestki dyni zrumień na suchej patelni, potem posiekaj.
Do mięsa dodaj bułkę tartą, dynię, żółtka, natkę, pestki dyni, pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek oraz starty ser.
Dopraw solą i pieprzem. Wyrób masę i uformuj 12 kuleczek. Smaż na oleju 10 min. Podawaj z chłodnym dipem.
Czas przygotowania: 30 minut 340 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień