Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Frykadelki z mięsa mielonego zapiekane z warzywami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4966
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4966
Składniki
Mięso wymieszaj z jajkiem i bułką tartą. Przypraw słodką papryką oraz przyprawą do pizzy. Posól. Wyrób. Z mięsnej masy uformuj 4 kotleciki. Ułóż je na blasze.
Pieczarki oczyść, pokrój na kawałeczki, podsmaż na rozgrzanym oleju. Paprykę rozetnij, usuń pestki, pokrój w kostkę. Pomidory i mozzarellę potnij w plasterki.
Grzyby i paprykę rozłóż na frykadelkach. Przykryj pomidorami oraz serem. Zapiekaj 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200oC. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii.Źródło: Naj