Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i smaczne danie, w sam raz na upalne dni.
Szybka i smaczna
Odsłon: 14874
Polecam.
Odsłon: 457
Szybka i smaczna
Odsłon: 14874
Polecam.
Odsłon: 457
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Masło roztapiamy, dodajemy oliwę, wrzucamy drobno posiekaną cebulę, szklimy. Do cebuli wrzucamy posiekany szpinak, dolewamy 4 łyżki bulionu warzywnego i dusimy na wolnym ogniu ok. 10 min. Nadmiar płynu odparowujemy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietankę, chwilę razem dusimy, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy z sosem. Podajemy ciepłe.