Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka z kurczaka z marchwią i groszkiem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4954
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2329
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4954
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2329
Składniki
Marchew umyć, obrać, wrzucić do bulionu, gotować ok. 15 minut, wyjąć, pokroić w plasterki. Do bulionu włożyć mięso, gotować ok. 1 godzinę na małym ogniu pod przykryciem, wyłączyć, ostudzić. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, wywar przecedzić.
Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu, rozpuszczając ją w bulionie. Doprawić solą i pieprzem.
W miseczkach rozłożyć osączoną z zalewy i drobno pokrojoną paprykę, kawałki mięsa, talarki marchewki i odsączony groszek, zalać bulionem z żelatyną, schładzać 6 godzin.
Zamiast kurczaka możesz użyć mięsa indyka. Galareta będzie miała lepszy smak, jeśli wykorzystasz domowy rosół.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium