Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki w pomidorach"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Cebule obrać, posiekać, czosnek rozetrzeć, podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać pomidory, koncentrat, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i szczyptą cukru. Zalać bulionem, zagotować, zmiksować.
Mięso wymieszać z jajkiem, grzankami, utartym serem, doprawić. Kapustę umyć, włożyć do osolonego wrzątku na kilka minut, oddzielić liście, na każdym ułożyć po kulce farszu, zawinąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym z pokrywą wysmarowanym oliwą. Zalać sosem, przykryć, piec ok. 60 min w temp. 180oC.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium