Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie chyba lubi każdy. Kiedyś nie było przyjęcia w gronie najbliższych bez tej pory
Maszynka do mielenia mięsa, garnki, łyżki, patelnia
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 160
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2185
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 160
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2185
Składniki
Kapustę ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego Ryż ugotować w osolonej wodzie Obydwa gatunki mięs zmielić na średnich oczkach Ryż i mięso wieszać razem i doprawić. Dodaj łyżkę musztardy sarebskiej lub delikatesowej. Z ugotowanych liści kapusty odetnij twardą części. W tym miesiącu nałóż wcześniej przygotowany farsz i zawinąć. Gotowe gołąbki smaż na wolnym ogniu na złoty kolor z każdej strony. Jeśli gołąbki będą przywierać do patelni podlej wodą lub bulionem warzywnym. Sos pomidorowy przygotuj ma bazie wywaru warzywnego, dodaj koncert pomidory i dopraw do smaku. Możesz zagęścić mąka z wodą i dodać śmietanę. Smacznego 🫶