Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki z młodej kapusty z mięsem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 538
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 276
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 538
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 276
Składniki
Z główki kapusty zdejmij wierzchnie liście, gotuj kilka minut. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij na oleju. Kaszę gotuj 7 minut, odcedź. Mięso, jajko, kaszę, cebulę, lubczyk, sól i pieprz wymieszaj, by powstała zwarta masa.
Na każdy liść kapusty kładź farsz, złóż boki do środka. W garnku ułóż kilka liści, na nich układaj gołąbki, przykryj kolejnymi liśćmi, zalej wrzątkiem, gotuj 40 minut. Posyp usmażoną papryką.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień