Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4909
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 880
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4909
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 880
Składniki
W dużym garnku zagotuj wodę. Włóż golonki do wrzątku, skórą do dołu. Gotuj delikatnie 15 min. Wyjmij, lekko ostudź, natnij skórę.
Rozgrzej piekarnik do 220oC. Natrzyj golonki solą i czosnkiem, posyp kminem. Włóż je do żeliwnego naczynia, polej wrzącą wodą lub wrzącym piwem i piecz ok. godz. Odwracaj i polewaj sosem. Zmniejsz temp. do 180oC. Piecz kolejne 30 min, odwracając i polewając. Sos z naczynia żeliwnego przelej następnie do sosjerki i dopraw solą i pieprzem. Podaj z golonką.
GOLONKA doskonale smakuje z duszoną lub kiszoną kapustą; możesz ją też podać z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Świat kobiety