Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Golonka duszona z porami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Mięso umyj, podziel na cząstki, przypraw solą i pieprzem. Włoszczyznę obierz, zetrzyj na tarce, dwa pory oczyść z wierzchnich liści. Mięso obsmaż na oleju, włóż do garnka, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, sól.
Wlej wodę tak, by przykryła mięso, dodaj dwa pory, gotuj pod przykryciem, dopóki mięso nie będzie bardzo miękkie.
Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej wywarem, dodaj pozostałe całe pory, piecz w temp. 180°C pod przykryciem jeszcze godzinę. Gotowe mięso podawaj z całymi duszonymi porami.
CZAS: około 4 godzinŹródło: Dobry Tydzień