Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Golonki opal i umyj. Natrzyj przyprawami. Naszpikuj pokrojonymi ząbkami czosnku. Zalej piwem i odstaw na 2 godziny.
Przełóż golonki do garnka. Zalej wodą z kostką rosołową. Gotuj około 2 godziny. Na 15 minut przed wyjęciem do- łóż pokrojone w słupki warzywa.
Gotowe golonki przełóż do naczynia żaroodpornego, posmaruj olejem i włóż na ok. 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Wywar połącz ze śmietaną, mąką i koncentratem pomidorowym.
Golonki polej sosem i gotowanymi warzywami. Serwuj z pieczonymi ziemniaczkami.Źródło: Telemax