Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowany pstrąg w ziołach"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Pstrągi oskrob, wypatrosz, umyj i osusz.
Dwie łyżki masła umieść w miseczce. Dodaj do niego szczyptę soli morskiej oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wymieszaj, a następnie posmaruj nim dokładnie całe wnętrze ryby.
Dołóż również umytą i osuszoną natkę pietruszki oraz koperek.
Całość polej sokiem z cytryny. Wierzch natrzyj solą oraz pieprzem cytrynowym.
Rozłóż pstrągi na folii aluminiowej wysmarowanej oliwą, po czym owiń je szczelnie.
Umieść danie na ruszcie i piecz około 15 minut. Podawaj np. z sosem tzatziki.
Czas przygotowania: 40 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax