Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowany stek z salsą z truskawek i rabarbaru Nie da się nic ukryć jestem ze słodyczy najbardziej lubię steki:) Cały sekret idealnego stęka polega na tym, żeby idealnym grillowaniu lub usmażeniu, wydobyć najlepszy smak i osiągnąć pożądany stopień wysmażenia. Połączenie mięsa wołowego i truskawkami i rabarbarem to peterda i uczta dla podniesienia.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 481
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 481
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Składniki
Stek z rostbefu grillujemy z każdej strony kilka minut w zależności, jaki chcemy uzyskać stopień wysmażenia. Odkładamy na deskę aby mięso odpoczęło. Stek doprawiamy solą i pieprzem. 2. Ziemniaki dokładnie myjemy i szorujemy gąbką (druciak) do garnków. 3. Pyry smarujemy olejem i posypujemy przyprawą do grilla, świeżymi ziołami. 4 Ziemniaki układamy na kratce od piekarnika i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 i pieczemy do zarumieniana. Salsa rabarbarowo-truskawkowa. 5. Rabarbar obieramy i krójmy na kawałki. 6. Truskawki myjemy i krójmy na ćwiartki. 7, Na patelnię wsypujemy cukier brązowy, dodajemy wino, rabarbar, truskawki i ketchup redukujemy do 1/2 objętości. 8 Salsę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.