Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Groch łuskany podany z boczkiem, kiełbasą i polędwicą /a właściwie z wędlinami zalegającymi w lodówce/ duszone z pomidorami i doprawione na pikantnie.
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 93
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 104
Szybki i prosty przepis na wrapa przypominającego tosta.
Odsłon: 80
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 93
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 104
Szybki i prosty przepis na wrapa przypominającego tosta.
Odsłon: 80
Składniki
Groch łuskany płuczemy, zalewamy wodą /do poziomu grochu/, solimy i gotujemy 25-30 min. Odcedzamy. W czasie gdy groch będzie się gotował na głęboką patelnię wrzucamy pokrojony w kostkę boczek i podsmażamy aż wytopi się tłuszcz. Na patelnię wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek i smażymy 2-3 min. mieszając by się nie przypaliły. Następnie dodajemy pokrojoną kiełbasę i polędwicę i oprószamy harissą /ok. 0,5 łyżeczki/. Gdy kiełbasa się zrumieni dodajemy groch, zmiksowane pomidory, natkę suszonej kolendry i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i harissą. Dusimy do czasu aż groch będzie miękki ale nie rozgotowany na pulpę. Danie podajemy z pieczywem - najlepiej smakuje z bagietką czosnkową.