Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gryczano-serowe pierogi okraszone cebulką"
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 25
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 29
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 680
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 25
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 29
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 680
Składniki
Z podanych składników zagnieć gładkie, plastyczne ciasto, owiń je w folię i odstaw.
Kaszę gryczaną ugotuj i schłodź. Cebulę obierz i pokrój, a następnie zeszklij ją na maśle. farszu połącz i dopraw do smaku solą oraz pieprzem i majerankiem.
Ciasto dość cienko rozwałkuj, wytnij z niego krążki, ponakładaj na nie farsz i dokładnie pozlepiaj. Pierogi ugotuj w osolonym wrzątku. Podawaj okraszone zeszkloną lub podduszoną cebulką ze skwarkami.Źródło: Świat kobiety