Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne grzybowe risotto z kurczakiem i cukinią idealne na każdą okazję obiad lub ciepłą kolację.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie dodaj pokrojone grzyby, chwilę podsmaż, dodaj ryż wymieszaj wlej wino i poczekaj aż odparuje.
Po odparowaniu wina dodaj szklankę bulionu a gdy zostanie wchłonięty dodaj kolejną, czynność powtarzaj do zużycia bulionu.
W międzyczasie na osobnych patelniach podsmaż pierś z kurczaka posypaną przyprawą do kurczaka, i cukinię posypaną solą i pieprzem. Gdy ryz będzie już prawie gotowy dodaj część piersi i cukini wymieszaj, przed podaniem ryż wymieszaj z masłem, parmezanem oraz tymiankiem , rozmarynem oraz solą i pieprzem. Wierzch udekoruj pietruszką, połóż kawałki piersi ,cukini i grzybów. Smacznego.