Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolove z magicznych , niebieskich fasolek dla mej żonki
Żaroodporne naczynie (kociołek, garnek...)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 141
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4963
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2333
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 141
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4963
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2333
Składniki
Fasole należy namoczyć (najlepiej zalać wodą zimną i zostawić w garnku na noc)
Warzywa kroimy i siekamy w porządane kształty i formy .. Po czym warstwowo ukłądamy do żaroodpornego naczynia (np. żeliwny garnek) , Na sam spód dajemy fasolę potem machewk, seler, kapustę , kiełbasę białą pokrojoną w plastry i szpinak. Dodajemy sosy przyprawowe, łyżkę smalcu i dla humoru dekorujemy marchewką. Dolewamy wodę do 2/3 objętości garnka, I wstawiamy do nagrzanego pieca ogrodowego lub piekarnika. Pieczemy minimum 1 godzinę . (Temperatura minium 180 stopni )
Całość wykładamy na talerz i podajemy na ciepło .