Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wołowy w pomidorach"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Wołowinę umyj, obierz z błonek i pokrój w drobną kostkę razem z boczkiem. Posiekaną cebulę oprósz solą.
Podsmaż przygotowane na mocno rozgrzanej patelni.
W dużym garnku zagotuj wodę. Wrzuć do niej wołowinę z boczkiem oraz cebulą, a następnie dorzuć oczyszczoną i rozdrobnioną włoszczyznę. Gotuj około 40 minut, po czym dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i odlany z zalewy groszek.
Na koniec dolej przetarte przez sito pomidory. Dopraw zupę solą i pieprzem.Źródło: Kurier TV