Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz wołowy z pieczarkami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4950
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2326
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4950
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2326
Składniki
Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki. Cebulę siekamy, oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę. Kilka listków umytej natki pietruszki zostawiamy, resztę siekamy.
Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę, przenosimy do garnka, na tym samym tłuszczu przesmażamy partiami wołowinę. Mięso przekładamy do cebuli, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy pokrojoną paprykę, listek laurowy oraz ziele angielskie, zalewamy winem i wodą tak, aby mięso było całkowicie przykryte. Gotujemy pod przykryciem, aż wołowina będzie miękka.
W tym czasie myjemy, obieramy i dusimy pieczarki do miękkości. Gotowe odstawiamy.
Do gulaszu dodajemy przecier pomidorowy, natkę pietruszki, ostrą i słodką paprykę w proszku i pieczarki. Dusimy jeszcze 10-15 minut.
Czas przygotowania 120 minut. Cena jednej porcji około 4 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 183 kcal. Białko 17 g/ Tłuszcz 8 g/ Węglowodany 19,2 g.Źródło: Rewia