Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz wołowy z soczewicą"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4669
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 870
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4669
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 870
Składniki
Opłucz i osusz mięso. Pokrój w kostkę. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.
Obierz i pokrój w plasterki pieczarki. Następnie pokrój paprykę i koper włoski. Obierz czosnek.
Rozgrzej oliwę w rondlu o grubym dnie. Wymieszaj mąkę z papryką, obtocz w niej mięso i smaż 4-5 minut. Następnie dodaj przygotowane warzywa, czosnek i pieczarki. Wymieszaj, smaż 3-4 minuty, aby się zezłociły.
Dodaj bulion, pomidory, soczewicę oraz wino. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Wstaw do piekarnika i piecz pod przykryciem 70-80 minut, aby mięso dobrze zmiękło. Po wyjęciu z piekarnika wrzuć oliwki. Przełóż gulasz na talerze, dodaj po łyżce śmietany, udekoruj gałązkami koperku.Źródło: Olivia