Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z dynią"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę. Przesmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Dodaj posiekaną cebulę, smaż dalej.
Dolej bulion i wymieszaj. Gotuj na małym ogniu.
Miąższ dyni pokrój w kostkę, dodaj do mięsa i cebuli.
Dopraw do smaku papryką, sosem sojowym i szczyptą pokruszonego w dłoniach (lub posiekanego) majeranku. Duś na małym ogniu, aż dynia zmięknie (ok. 10-15 min). Na koniec zagęść gulasz, dodając łyżeczkę mąki rozprowadzonej w wodzie.Źródło: Świat kobiety