Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wcale nie musi być nudny, nie musi wyglądać i smakować ciągle tak samo.
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 80
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2812
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 80
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2812
Składniki
Buraki ugotuj w łupinach, lub owiń w folię aluminiową i upiecz w piekarniku. Mięso pokrój w kostkę, posyp obficie solą i pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Karkówkę i cebulę usmaż na tłuszczu, przełóż do garnka. Zalej bulionem. Dodaj ziele i liście laurowe. Duś pod przykryciem przez ok. 1 h. Kiełbasę pokrój w plasterki a ogórki zetrzyj na grubych oczkach tarki. Buraki obierz i pokrój w kostkę. Wszystko dodaj do gulaszu. Duś przez 10 minut. Gulasz dopraw do smaku pieprzem, solą i octem. Gulasz podawaj jako samodzielne danie z chlebem lub w towarzystwie kaszy.