Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z parówek i pieczarek"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Parówki obierz z osłonek i pokrój na kawałki
Na patelni rozgrzej margarynę i zeszklij cebulę. Dodaj pokrojone grzyby i smaż chwilę razem. Posól do smaku.
W garnku zagotuj 1,5 litra wody. Wrzuć pokrojone parówki, pieczarki z cebulą oraz przecier pomidorowy. Gotuj kilka minut.
Mąkę wymieszaj z 500 ml wody, wlej do garnka i zagotuj. Przypraw solą, pieprzem, papryką. Na koniec wlej śmietanę, wymieszaj i podgrzej. Podawaj z ryżem, kaszą jęczmienną albo pęczakiem lub pieczywem.
W ten sam sposób można przyrządzić żołądki z drobiu. Ale wcześniej trzeba je ugotować. Do parówek z pieczarkami można także dodać pokrojoną, lekko podsmażoną paprykę oraz cukinię.
Przepis przysłała Maria Dawid z Jasienicy (k. Bielska-Białej)Źródło: Bella Relaks