Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z wołowiną"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4965
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4965
Składniki
W dużym garnku podsmaż na oleju pokrojoną cebulę, paprykę i papryczkę chili. Dodaj paprykę w proszku i smaż chwilę.
Mięso umyj, oczyść. Pokrój w kostkę i obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej lub masło klarowane i smaż mięso, aż się lekko zarumieni. Przełóż do garnka z przyprawami. Zalej połową litra wody. Dodaj pokrojoną marchewkę, czosnek, listek, ziele i pieprz. Duś pod przykryciem dwie godziny, podlewając wodą. Pod koniec duszenia dodaj sól i łyżkę masła. Podawaj z natką pietruszki i ziemniakami.
Czas: około 3 godziny.
Wypróbuj
By uzyskać cienkie, duże plastry wołowiny na roladki, pokrój mięso na kawałki o szerokości ok. 3 cm. Każdy natnij tak, jakbyś chciała przekroić go na 2 cieńsze plastry. Nie przecinaj do końca. Rozłóż plaster i zbij na płasko. W ten sposób kawałek będzie cienki i szeroki.Źródło: Dobry Tydzień