Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Hiszpańskie gazpacho"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 30
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 791
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 30
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 791
Składniki
Warzywa umyć, osuszyć. Papryki dokładnie oczyścić z gniazd nasiennych. Razem z ogórkiem pociąć w drobną kosteczkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulkę posiekać. Z mieszanki warzyw odłożyć kilka łyżek do dekoracji.
Sok pomidorowy wlać do warzyw, wymieszać, całość zmiksować. Doprawić do smaku octem winnym, solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Zupę wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny, ale najlepiej, gdy będzie się schładzać przez noc.
Porcje zupy wlać do miseczek. Każdą posypać siekanymi, odłożonymi warzywami, dodać po dwie, trzy kostki lodu (jeśli zupa nie chłodziła się przez całą noc). Podawać ozdobione listkami świeżej bazylii lub natki pietruszki i grzankami czosnkowymi.
<strong>To ciekawe</strong>
Gazpacho to hiszpańska zupa przygotowywana z surowych warzyw, serwowana na zimno. Można do niej podać w osobnych miseczkach jajka, szynkę, oliwki i orzechy.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium