Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Holenderskie racuchy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Drożdże rozpuść w ciepłym mleku i odstaw na kilka minut. Do miski wsyp mąkę, dodaj cukier, jajka i sól. Wlej rozczyn drożdżowy. Wymieszaj , by powstała gładka masa.
Przykryj ściereczką. Odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut do wyrośnięcia.
Patelnię wysmaruj masłem i dobrze rozgrzej. Nalewaj ciasto małymi porcjami. Formuj placuszki. Smaż je z obu stron na złoto. Podawaj posypane cukrem pudrem.Źródło: Takie jest życie