Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć. Oprószyć solą i pozostawić w lodówce na noc. Na patelni, na maśle usmażyć pieczarki pokrojone w plasterki. Pieczarki powinny nabrać ładnego koloru, woda powinna wyparować. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem. W rondlu, na rozgrzanym oleju rzepakowym obsmażyć mięso. Dodać startą na dużych oczkach marchewkę i cebule starte w plasterki na tarce do warzyw. Można cienko pokroić nożem. Przykryć i dusić kilka minut na wolnym ogniu. Dodać pieczarki z patelni, listki laurowe, ziele angielskie. Całość zalać bulionem i gotować ok 1 godziny na wolnym ogniu. Cebulka powinna się całkowicie rozpaść. Dodać sól, pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Mięso wyjąć na półmisek, a do sosu wlać 3/4 szklanki zimnej wody z rozprowadzoną mąką ziemniaczana. Gotować, mieszać. Jeśli sos jest za gęsty dodać wody, a jeśli za rzadki dodać jeszcze porcję mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w zimnej wodzie. Do sosu przełożyć z powrotem mięso. Podawać z ziemniaczkami lub makaronem, lub kaszą i ulubioną surówką. Smacznego