Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Indyk z musem z buraków i jabłek"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Piersi z indyka oczyść i podsmaż na grillowej patelni. Buraki i jabłka po obraniu zetrzyj na tarce o grubych oczkach do garnka. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek i resztę składników.
Zawartość garnka gotuj 10 minut, następnie zmniejsz ogień i duś 1,5 godziny pod przykryciem. Całość co jakiś czas mieszaj, aby mus się nie przypalił. Gdy zgęstnieje, polej nim grillowany filet.Źródło: Na żywo