Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z pieczarkami i ryżem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Pierś indyka umyj, osusz, pokrój w niedużą kostkę. Oprósz solą i pieprzem. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż indyka ze wszystkich stron. Zmniejsz ogień, smaż 10 min.
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Pieczarki oczyść, pokrój na plastry. Olej rozgrzej w rondlu, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, podduś. Gdy woda odparuje, oprósz solą, dodaj indyka, zalej bulionem. Zamieszaj, duś 10 minut na małym ogniu.
Śmietanę kremówkę wymieszaj z mąką i natką. Dodaj do indyka pod koniec duszenia. Przypraw do smaku. Ryż ugotuj według instrukcji. Podaj z potrawką.
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie