Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z ryżem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Mięso umyj, usuń kości, miękkie – przekrój na 3 kawałki. Natnij skórkę.
W nacięcia włóż pokrojony czosnek. Skrop sosem sojowym, natrzyj przyprawami. Wstaw do lodówki.
Potem obsmaż mięso na oleju, podlej wodą. Duś do miękkości. Sos przecedź przez sitko. Pokrój kiwi oraz morele.
Włóż do sosu, wsyp żurawiny i rodzynki. Chwilę gotuj razem. Sos zagęść mąką rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody. Zagotuj, przypraw do smaku.
Ryż ugotuj w wodzie z solą i cynamonem. Odcedź. Podaj z mięsem, polanym sosem.
<strong>Przepis nadesłała Jadwiga Smolińska z Koronowa.</strong>Źródło: Takie jest życie