Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
1. Por posiekaj na drobne kawałki 2. Korzeń pietruszki obierz i rozdrobnij 3. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce 3. Por, pietruszkę, oliwę włóż do garnka i zalej wrzątkiem. Osól i gotuj do miękkości wszystkich składników 4. W trakcie gotowania dodaj jabłko, sok wyciśnięty z cytryny 5. Zmiksuj wszystkie składniki 6. Mięso pokrój i natrzyj ziołami prowansalskimi i pieprzem. Wrzuć do wrzątku i gotuj pod przykryciem przez około 10-15 minut 7. Mięso polej sosem i podawaj z ugotowanymi ziemniakami 8. Potrawę posyp posiekaną natką pietruszki