Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Irlandzki gulasz z włoską kapustą"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 193
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 193
Składniki
ok. 95 minut • Porcja 400 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis dla 4 osób
Mięso oczyść i pokrój w grubszą kostkę.
Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju na ciemnozłocisty kolor. Dodaj mięso i je podsmaż. Następnie oprósz słodką papryką, solą, podlej piwem i duś do miękkości. W razie potrzeby uzupełniaj wodą.
Kapustę umyj, osącz, pooddzielaj liście, pokrój je w kwadraty. Ziemniaki obierz i pokrój w grubą kostkę. Dodaj je do mięsa razem z kapustą, dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek, wsyp majeranek i pieprz. Wszystko razem duś do miękkości na niewielkim ogniu.
Mąkę ziemniaczaną i pszenną rozmieszaj w małej ilości zimnej wody i pod sam koniec duszenia wlej do gulaszu. Zagotuj (potrawę można również zagęścić drobnymi okruszkami czerstwego chleba).Źródło: Kobieta i życie