Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszę jaglaną lubimy we wszystkich zestawianiach z różnymi dodatkami. Was także zachęcamy do eksperymentowania z tą pyszną i najzdrowszą z kasz...
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 452
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13209
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 452
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13209
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Składniki
Kaszę wsypać do garnka i prażyć na sucho przez chwilę, mieszając. Następnie dodać 2 szklanki wody, posolić i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem, aż wchłonie cały płyn i będzie miękka. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojona cebulę i selera, przesmażyć, dodać pokrojoną paprykę i razem dusić do miękkości. Ugotowaną kaszę wymieszać z pastą paprykową, warzywami z patelni i pokrojonymi w paseczki pomidorami. Doprawić i zajadać. Smacznego!!!