Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajeczna zapiekanka z pomidorkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 412
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 412
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Na patelni rozgrzej olej i podsmażaj na nim kaszę mazurską przez minutę. Zdejmij z ognia.
W dużym naczyniu wymieszaj jajka, jogurt i 2 łyżki mięty. Przypraw solą i pieprzem. Polej tą masą kaszę na patelni. Zmniejsz ogień. Dodaj pomidorki i groszek. Smaż pod przykryciem 8-10 minut.
Posyp zapiekankę fetą i trzymaj na ogniu jeszcze 4-5 minut. Podaj posypaną miętą.Źródło: Olivia