Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka z pieczarkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Os tudź, obierz. Wyjmij żółtka (nie uszkadzając białek), rozgnieć.
Paprykę umyj, osusz, pokrój w drobną kosteczkę. Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Olej rozgrzej na patelni, smaż pieczarki, aż woda odparuje.
Żółtka wymieszaj z papryką, majonezem i pieczarkami, przypraw do smaku solą. Białka napełnij nadzieniem, przykryj folią spożywczą, schłodź.
Czas przygotowania: 25 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 1,20 zł.
<strong>Przepis przysłał Rafał Nalikowski ze Skępego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie