Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajko w parówce"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Na patelni teflonowej rozgrzej masło z oliwą.
Surowe parówki przekrój wzdłuż na pół, pozostawiając całą końcówkę ok. 1,5 cm (uważaj, by nie pękły).
Tak przygotowaną parówkę zwiń w kształt serca i zepnij wykałaczką.
Podsmaż z jednej strony, przewróć na drugą i wbij jajko. Dopraw.
Gotową potrawę posyp zieleniną i serwuj w towarzystwie pieczywa z warzywami.
15 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 190
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Super TV