Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jarskie gołąbki"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 105
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 105
Składniki
Ryż ugotuj na sypko. Z kapusty wytnij głąb i włóż ją do wrzącej wody. Gotuj na małym ogniu, odrywając po kolei po jednym liściu.
Brokuł podziel na różyczki. Marchewkę obierz, pokrój w kostkę i ugotuj na pół miękko razem z brokułem. Pieczarki oczyść, potnij na kawałki i usmaż na margarynie wraz z posiekaną cebulką. Dodaj odlaną z zalewy kukurydzę.
Ryż, warzywa i 1 koncentrat włóż do miski, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj. Przygotowany farsz nałóż łyżką na każdy liść kapusty. Zwiń w ruloniki.
W garnku, na rozgrzanej margarynie ułóż gołąbki. Dolej 4 szklanki wody, dodaj drugi koncentrat i gotuj około 20 minut. Na koniec zagęść sos mąką oraz śmietaną.Źródło: Super TV