Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jarzynowa na kurczaku"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Pomidory pokrój na cząstki. Cebulę wraz z łupinką przetnij na pół. Marchew obierz, opłucz, 15 dag pokrój w kosteczkę. W garnku rozgrzej olej, włóż połówki cebuli i mocno je zrumień. Potem zalej 6 szklankami wody. Włóż kurczaka oraz cząstki pomidora i kawałeczki marchewki. Zagotuj. Zanim woda zawrze, usuń z powierzchni wywaru pianę. Wrzuć przyprawy. Wywar posól, zmniejsz płomień i gotuj 45 minut. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
Pozostałe marchewki oraz groszek cukrowy i dymki pokrój na kawałki. Natkę posiekaj. Mięso wyjmij z wywaru. Włóż do niego pokrojone warzywa oraz mrożony zielony groszek. Gotuj 10 minut. Zupę przypraw solą i pieprzem. Mięso kurczaka oddziel od kości, rozdrobnij. Na talerzach rozłóż ryż i kawałeczki kurczaka. Zalej zupą. Posyp natką.Źródło: Tina