Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynowa z klopsami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 28
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 691
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 28
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 691
Składniki
ok. 40 minut
Mięso doprawić solą i pieprzem, uformować nieduże klopsiki, odstawić. Warzywa umyć, oczyścić. Cebule przekroić na pół, opalić nad ogniem, przełożyć do garnka, zalać 2 litrami zimnej wody, dodać sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe, zagotować.
Marchewki pokroić w talarki, kalarepę i ziemniaki w dużą kostkę, paprykę w paseczki, kapustę poszatkować Wszystko przesmażyć na oleju, po czym przełożyć do wywaru. Dodać też pietruszkę w całości. Gotować na wolnym ogniu ok. 15 min.
Dodać do zupy przygotowane wcześniej klopsiki (zupa musi ledwie „mrugać”, żeby się nie rozpadły). Gotować ok. 20 min, aż warzywa zupełnie zmiękną. Przed podaniem usunąć pietruszkę i kawałki cebuli, oprószyć natką pietruszki.Źródło: Twoje Imperium