Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowo
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
1. Na patelni rozgrzej oliwę i zarumień na niej posiekany czosnek 2. Pomidora sparz, obierz ze skórki, pokrój i dodaj do czosnku. Duś około 5 minut 3. Kalafiora podziel na mniejsze kawałki i również wrzuć na patelnię 4. Przypraw kolendrą i curry i duś jeszcze kilka minut 5. Mięso z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki i oprósz ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem oraz chili i zalej wrzątkiem, a następnie ugotuj (mięso możesz również ugotować na parze) 6. Jogurt wymieszaj z curry i polej nim kalafiora 7. Podawaj z ugotowaną kaszą oraz kurczakiem