Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuśniak na gęsto"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Kapustę kiszoną odciśnij, jeśli jest bardzo kwaśna – możesz ją przepłukać. Następnie zalej ją niewielką ilością wody i wraz z liśćmi laurowymi, zielem i pieprzem gotuj na niewielkim ogniu.
Cebulę obierz, grubo posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pokrojoną w grube plastry kiełbasę i razem przesmaż. Wrzuć do obgotowanej kapusty. Ziemniaki i marchew obierz, umyj, pokrój na grube kawałki, ugotuj w jednym garnku. Następnie dodaj do kapusty wraz z pokrojonym pomidorem. Uzupełnij potrzebną ilość wody, gotuj razem jeszcze przez ok. 20 minut, po czym dopraw do smaku.Źródło: Świat kobiety