Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuśniak na kolanku wieprzowym"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Kolanko wkładam do garnka z 2,5 l wody. Stawiam na małym ogniu, dodaję 2 szczypty wegety, grubo startą marchewkę. Gotuję tak długo, aż kolanko zmięknie.
Fasolę płuczę, zalewam wodą, zagotowuję, odstawiam na 2 godziny, potem gotuję. Kapustę kroję, zalewam częścią gorącego wywaru, gotuję. Obrane ziemniaki pokrojone w kostkę zalewam resztą wywaru.
Boczek kroję, częściowo stapiam, dodaję poszatkowaną cebulę, podsmażam, mieszam z mąką. Lekko rumienię, łączę z kapustą, ziemniakami, fasolą, śmietaną. Zagotowuję i doprawiam. Golonkę podaję na talerzu.Źródło: Kobieta i życie