Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuśniak na wędzonych żeberkach"
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 302
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 22
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 302
Składniki
Na żeberkach i skrzydełkach z kurczaka gotujemy wywar. Do garnka wrzucamy też liść laurowy i ziele angielskie.
Gdy mięso jest już miękkie, dodajemy grzyby i ząbek czosnku (w łupinie), gotujemy jeszcze ok. 10 minut.
Dodajemy do wywaru kapustę kiszoną wraz z sokiem i gotujemy ok. 20 minut.
Na patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę i cebulę, a następnie wrzucamy do kapuśniaku.
Osobno gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
Z zupy wyjmujemy mięso, oddzielamy je od kości, kroimy w drobną kostkę i z powrotem wrzucamy do zupy.
Dodajemy ziemniaki oraz kminek.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Czas przygotowania: ok. 10 minut, gotowanie: ok. 1,5 godziny, dla 4 osóbŹródło: Olivia