Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapustka z kurczakiem"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20237
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 150
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2098
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 727
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20237
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 150
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2098
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 727
Składniki
Kapustę oczyść z wierzchnich liści, poszatkuj. Cebule obierz, pokrój w piórka. Marchewki obierz, pokrój w słupki. Pierś kurczaka pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż mięso. Oprósz solą, pieprzem i słodką papryką. Zwiększ ogień i kolejno na patelnię włóż kapustę, marchewkę i cebulę. Podsmaż, zalej gorącym bulionem.
Wsyp orzeszki ziemne, wymieszaj. Duś pod przykryciem na niedużym ogniu około 20 minut, aż warzywa zmiękną. Pod koniec duszenia dodaj sos sojowy, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Posyp szczypiorkiem.Źródło: Chwila dla Ciebie