Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek wieprzowy pieczony w rękawie piekarniczym z pieczarkami i ziemniakami doprawiony przyprawami.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 60
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 40
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 60
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 40
Składniki
Marynatę przygotowujemy z drobno posiekanych ząbków czosnku, młotkowanego pieprzu kolorowego, pieprzu ziołowego, soli, musztardy, majeranku i oliwy z pestek winogron. Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w małej miseczce i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatę przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę. Wymyty, osuszony papierowymi ręczniczkami karczek nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą. Tak natarty karczek umieszczamy w rękawie piekarniczym i wstawiamy do lodówki na noc. Na drugi dzień do rękawa dodajemy obrane ziemniaki i drobne pieczarki, całość jeszcze raz mieszamy w rękawie. Rękaw zawiązujemy kładziemy na blachę i nakłuwamy w kilku miejscach. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach Celsjusza 120 minut. Po tym czasie rękaw nacinamy w górnej części, lekko rozchylamy i dopiekamy 10-15 minut do ładnego zarumienienia się mięsa. Podajemy z upieczonymi ziemniakami i pieczarkami. Ostudzony jest bardzo smaczny jako dodatek do kanapek.
Smacznego !!!