Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach soczyste mięso, pełne aromatu w towarzystwie warzywnej salsy to idealne danie na chłodniejsze dni dla całej rodziny. Tym daniem zaskoczysz również gości!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 391
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10536
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 54
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 391
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10536
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 54
Składniki
Mięso płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na płaty o szerokość około 1 cm. Oprószamy solą pieprzem oraz papryką słodką i ostrą z obu stron. Cebulę kroimy w piórka a czosnek miażdżymy i siekamy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paseczki razem z ogórkami. Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso na złoty kolor z obu stron. Dodajemy cebulę z czosnkiem i smażymy chwilkę. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, przecier pomidorowy oraz wodę. Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy do miękkości mięsa, około godzinę. Po tym czasie dodajemy pokrojone papryki oraz ogórki i dusimy jeszcze około 15 minut. Jeżeli sos będzie kwaskowaty, dodajemy łyżeczkę cukru a następnie zagęszczamy łyżką mąki połączoną z zimną wodą. Gotujemy chwilę do zgęstnienia. Smacznego.