Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka po meksykańsku"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Karkówkę pokrój w plastry, rozbij tłuczkiem, natrzyj olejem, solą, pieprzem, pa pryką i czosnkiem. Odstaw na noc do lodówki.
Pomi dory z puszki połącz z kon centratem, wodą i posiekanymi papryczkami chili. Wymieszaj z solą.
Pieczarki pokrój w plastry, a cebulę w krążki.
W naczyniu żaroodpornym ułóż kolejno: karkówkę, kukurydzę, fasolę oraz pieczarki z cebulą.
Zalej potrawę sosem pomidorowym i wstaw na 1,5 h do piekarnika rozgrzanego do 180°C.Źródło: Kurier TV