Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z żurawiną"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Karkówkę umyj, osusz. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Utrzyj ze szczy ptą gałki muszkatołowej, soli, pieprzu i przyprawy do mięsa. Natrzyj mięso, wstaw na 2 godziny do lodówki.
W mięsie zrób nożem kilka dziurek, napełnij żurawiną. Ciasno zwiąż sznurkiem.
Olej rozgrzej na patelni, obsmaż karkówkę z każdej strony. Włóż do brytfanny, skrop olejem ze smażenia. Piecz godzinę w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie